Opbergboxspring


Tegenwoordig wordt het internet praktisch overspoeld met matrasrecensies, uitpak video’s en meer. Hoewel het verbazingwekkend is dat er heel veel te vinden is over matrassen, is er heel weinig nuttige informatie over onderstellen, bodems en boxsprings. Het is bijna alsof niemand zich realiseert dat het hebben van de juiste basis van cruciaal belang is voor zowel het comfortniveau als de levensduur van uw matras.

Er bestaat veel verwarring over bodems en boxsprings in het algemeen, dus dat gaan we voor u ophelderen. Zo horen we vaak van de matrassenindustrie en retailers dat bij aankoop van een nieuw matras absoluut de boxspring moet worden vervangen. Hoewel dit over het algemeen wel raadzaam en waarschijnlijk een goed idee is, is dit niet altijd de juiste optie voor iedereen. Aan het einde van dit korte artikel weet u wanneer u uw boxspring moet vervangen, wanneer dit misschien niet nodig is en of u uw boxspring moet vervangen wanneer u een nieuw matras koopt.

Als er enige vorm van schade of slijtage aan uw opbergboxspring is (denk daarbij aan barsten of scheuren) is het tijd om deze te vervangen. U kunt een perfect goed matras (en nachtrust) verpesten door deze op een gebrekkige ondergrond te plaatsen. Dit geldt voor alle soorten matrassen. Vergeet niet dat de matrasbodem niet alleen uw gewicht en dat van potentiële partners, kinderen en huisdieren ondersteunt, maar ook dat van het matras zelf.

Hetzelfde geldt voor als uw boxspring met opbergruimte oud is. In feite komt de naam “boxspring” uit de tijd dat veren in het frame werden gezet om opwaartse druk uit te oefenen op het matras. Tegenwoordig gebruiken de meeste mensen de term “boxspring” als verzamelnaam voor alle soorten bodems maar dit is technisch onjuist. Oudere boxsprings met houten frames hebben over het algemeen een kortere levensduur dan moderne bodems met metalen frames.

Opbergboxspring