Boxspring op maat


Een boxspring is een bedbodem met een houten frame en veren of metalen staven die ondersteuning bieden aan een matras. De boxspring is meestal even groot als de matras die erop ligt.

Waar is een boxspring dan goed voor? Terwijl het matras het lichaam ondersteunt, zorgt de boxspring ervoor dat de matras zelf goed ondersteund wordt. Het biedt een stabiel oppervlak waarop uw matras kan rusten en absorbeert schokken, waardoor slijtage aan de matras wordt verminderd. Dit zorgt ervoor dat uw matras langer comfortabel blijft en u een goede nachtrust bezorgt. Veel personen die geen behoefte hebben aan een decoratief ogend bed, zetten hun boxspring direct op de grond of op wieltjes die op de grond staan. Afhankelijk van wat u nodig hebt, zijn er verschillende soorten boxsprings.

Hoewel de meeste moderne matrassen van zichzelf al comfortabel genoeg zijn, hebt u voor de geldigheid van sommige matrasgaranties toch een boxspring nodig. Een boxspring is nodig als:

  • Uw matrasgarantie vereist er een (helpt voorkomen dat uw matras kapot gaat)
  • U gebruikt een bedframe (matrassen kunnen daar niet alleen op rusten) met hoofdbord op maat
  • Uw matras heeft een traditionele dubbelzijdige binnenvering
  • U hebt de extra hoogte nodig of wilt deze om het in en uit bed stappen te vergemakkelijken
  • U hebt behoefte aan extra veerkracht en ondersteuning

Het is niet nodig om uw boxspring op maat elke keer te vervangen als u uw matras vervangt, maar het wordt wel aangeraden. Uiteindelijk slijten ze bijna net zo snel als matrassen. Boxsprings gaan ongeveer 10 jaar mee en hebben daarmee een iets langere levensduur dan een typisch matras.

Als een boxspring grote mankementen vertoont, zoals gebroken elementen of merkbaar is doorgezakt, biedt deze onvoldoende ondersteuning en hebt u een nieuwe nodig. Versleten boxsprings kunnen ervoor zorgen dat uw nieuwe matras eerder doorzakt en ongemak veroorzaakt.

Boxspring op maat